Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Moderaterna undviker att svara

Replik till Ulrik Bergman (M)

Tack för svaret Moderaterna Borlänge. Jag får dock tyvärr konstatera att min fråga om ansvarsfrihet för era ledamöter i Barn- och utbildningsnämnden blev obesvarad. Då ni inte i en mening i er replik besvarar frågan om ni har fortsatt förtroende för era ledamöter i nämnden.

Att Moderaterna skulle vara ett socialdemokratiskt parti har jag aldrig påstått eller trott. Ett sådant parti styrs inte heller så som du verkar tro. Vi socialdemokrater debatterar också politiska frågor internt, men enas i slutändan om en partilinje. Då man röstar på partier och inte personer, så anser vi detta ärligast mot väljarna.

Det är förvånansvärt att Moderaterna väljer att minska resurserna till omsorgen i sin skuggbudget

När det gäller Moderaternas anklagelser om corona, så anser jag att det är ett slag under bältet som inte är värt att besvara. Jag vill dock bara påminna om att majoriteten satsar 364 miljoner mer på Omsorgsnämnden under kommande fyra år, än vad Moderaterna gör i sitt budgetförslag (majoritetens förslag vann också i kommunfullmäktige 160620).

Det är förvånansvärt att Moderaterna väljer att minska resurserna till omsorgen i sin skuggbudget. Detta om något hade påverkat omsorgen i en negativ riktning. Extra uppseendeväckande är att man väljer att göra detta mitt under en pågående pandemi.

Avslutningsvis vill jag hålla med Moderaterna. Det är olyckligt hur coronapandemin slagit mot Borlänge, och jag ser också fram emot en utredning och granskning av detta. Men denna granskning är redan påbörjad, redan innan den moderata motionen. Jag är glad över att vi kan enas om att en utredning vore bra.

Mari Jonsson (S)

Gruppledare för Socialdemokraterna i Borlänge

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips