Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Möjligheter med hotell och skola på samma område

I Mora tänker man flexibelt och framåt i en fart och fantasi som inte har motstycke. Nu ska en skola och ett hotell med internationell touch byggas ihop på gamla skolområdet. "Woow" säger jag och tänker att det är synd att jag är 70 år och inte elev. Tänk hur det kan bli för eleverna, att kunna steppa ut från skolgården, in på hotellet och ta en öl innan nästa lektion.

Vår kommun ligger verkligen i tiden, eller ja i framtiden, och detta är annat än vad som skedde när man byggde den skola som jag fick gå på; St Mikaels. Den byggde man bredvid ett krematorium - hur tänkte man där?

Nej, upprymda av skrytbygget Mora Resecentrum, som står där som ett Versailles utan funktion, slår man nu till med något ännu vidlyftigare och de loja och likgiltiga Moraborna bara nickar och tar emot.

Arne Pettersson har opponerat sig och varnat och SD och V röstade emot förslaget, men de övriga nickedockorna har röstat för detta förslag att gå vidare. Anna Heed ser "som vanligt inga problem".

Lite avundsjuka ligger bakom den här insändaren, för tänk om jag hade fått gå i den skolan med ett lyxigt hotell väg i vägg - då slapp man ha tråkigt på Skogs, Hults och Wallins lektioner. Wow, vilket rus som genomsyrar hela planen.

Sven Oskar Herbert Lind

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips