Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Moras politiker går fram med bulldozer

Nu ska hela rasket rivas...

En av de vackraste byggnaderna i Mora, Lejonvillan från 1920, har nu fått kommunpolitikernas ogillande så nu ska den rivas. Platsen behövs för mera kontor. Har ni hört så jävligt?

Det vackra får ge plats för vägar och kontor när oförstående politiker går fram med bulldozern

Det vackra får ge plats för vägar och kontor när oförstående politiker går fram med bulldozern. Det är bara början förstås. När nu vägen genom Mora ska breddas så kommer andra fina villor och trädgårdar att få maka på sig. Från kommunens sida verkar man helt sakna sinne för det vackra och det estetiska. De beter sig på samma sätt som när man i Stockholm i början 70-talet rev de vackra Sagerska husen för att ge plats åt NK. Förmodligen blir det så i Mora också, att man river en vacker gammal bebyggelse för att ge plats åt kontor, varuhus eller vägar.

Herrgården på Kristineberg ligger säkert i farozonen att ramla ner i gropen när man gräver vidare?

Och det vackra huset i gamla järnhandeln där Länsförsäkringar nu huserar, det ligger väl otäckt nära den väg som ska breddas? Det riskerar väl också att rivas - så fort det har renoverats klart?

Moras kommunpolitiker skämmer ut sig hos alla oss som förstår och uppskattar det vackra i vår kommun. Ni vill ta bort allt det. Jag är uppriktigt ledsen och förbannad.

Sven Lind

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips