Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: När privata tar över samhällsservice blir kostnaden svindlande hög

Det går inte att blunda längre! När privata företag tar över ansvaret för vår samhällsservice blir kostnaden svindlande hög. Våra skattepengar räcker inte till.

Vad händer med vården, med skolan, med transporter och vår miljö, med bostadsbyggandet och med människorna? Neddragningar, effektiviseringar och privatiseringar gör att allt fungerar sämre och människor blir alltmer frustrerade och uppgivna.

Vad händer med vården, med skolan, med transporter och vår miljö, med bostadsbyggandet och med människorna?

Många gör sig rika på fusk och bedrägerier. Se bara vad assistansbolag lyckats med. Vilka var det som fick betala för dessa bolags fuskande? Och mera fusk på alla områden kommer hela tiden i dagen. Det är konstaterat att vi är lurade på tre tusen miljarder sen 2005.

Samhället måste ta tillbaka ansvaret för medborgarnas trygghet på alla viktiga områden: skola, vård, transporter, bostadsbyggande, arbetsmiljö och det nödvändiga arbetet för att rädda klimatet.

Ebba Sundberg

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips