Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Närakut i Ludvika- på förhand dömd verksamhet

Kommentar till insändaren "Vad kostar en närakut i Ludvika" av Bertil Malmodin i DD den 19 december.

Jag är ingenjör och har ett helt yrkesliv gjort lönsamhetsstudier för investeringsprojekt inom infrastruktur. Då tvingas man se till den initiala investeringskostnaden samt reinvesteringar, kostnader och intäkter över, i mina fall, hela livstiden om 60 – 80 år. Endast studier med lönsamhet har blivit projekt och dessa har sedermera visat beräknad eller bättre lönsamhet.

De svar jag har fått i kontakt med ett flertal omdömesgilla läkare genom decennier är att det måste finnas en viss storlek, en så kallad kritisk massa, på en plats för akutmottagning så att tillräckligt många personer av olika kompetenser; anestesi, röntgen, operationssköterskor etc, finns till hands 24/7 året runt. Detta behövs för att säkerställa medicinsk kvalitet och uppnående av lönsamhet.

Det enda sättet att uppnå kvalitet och lönsamhet är att Region Dalarna flyttar en stor eller helst två specialistverksamheter till Ludvika Lasarett för att med säkerhet få till den kritiska massan.

Enda syftet med närakut i Ludvika förefaller nu vara att sätta igång en på förhand dömd verksamhet och efter viss tid visa dess bristande kvalitet och dåliga lönsamhet samt därefter lägga ner densamma.

Pensionär

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips