Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nästa gång blir det hembakat för att undvika allergichock

Häromdagen var jag tvungen att uppsöka akuten med min snart sexåriga dotter. Orsaken var en allergisk reaktion där min dotter kraftigt svullnat upp på och under fötterna och händerna samt fått klåda och nässelutslag.

LÄS OCKSÅ: Krönika: "Sockerhets"

Vårdpersonalen frågade om hon ätit någonting som hon kanske inte tålde, och jag svarade att vi en stund innan reaktionen fikat med en” prinsess-stubbe” innehållande ”minst 100 olika ingredienser”... Självklart var det där med 100 olika ingredienser en överdrift, men när jag kom hem tänkte jag att jag trots allt skulle sätta mig ned och titta på vad detta bakverk faktiskt innehöll. Och tro det eller ej - stubben innehöll totalt 48 olika ingredienser varav 22 E-nummer.

Orsaken till den allergiska reaktionen kunde inte fastställas, men helt klart är att jag vid nästa festliga tillfälle tar det säkra före det osäkra och bakar min egen tårta.

Elin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare