Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Ni struntar hur de äldre får det"

Svar till Marcus Lilja.

Det är ungefär 20 år sedan vi tre tidigare politiker, där bland annat två hade goda vårdkunskaper, började se över det särskilda boendet i Säter. Vi hade redan då klart för oss att det inte gick att bygga om Fågelsången till ett modernt ändamålsenligt boende.

Vi ordnade ett möte på Folkets hus och bjöd in tätortens innevånare och det kom cirka 200-300 personer. Där presenterade vi vårt förslag och det uppstod ingen större debatt, nästan alla tyckte förslaget var fint. De allra flesta på mötet var äldre personer, många vårdkunniga, någon enstaka hade avvikande meningar.

Om man då haft politiker, som satt ner foten och börjat projektera, hade det särskilda boendet stått där för flera år sedan och det hade blivit väsentligt billigare.

Efter detta har det ett flertal gånger föreslagits olika platser, som till exempel Skönviksområdet.

Nu har Marcus L och några till åter igen överklagat.

Du skriver hur dyrt det blir för skattebetalarna. Det borde ni tänkt på från början, ni som överklagat gång på gång.

Du skriver också att de gamla inte har behov av att komma in på stan. Det bevisar hur okunnig du och dina kompisar är, när det gäller de vårdbehövandes behov.

Enligt en massa utredningar om just boende för äldre (SäBo) bevisar detta. Ni tycks tro att alla är sängliggande, så är definitivt inte fallet.

Det är viktigt att det är enkelt för de anhöriga, så de kan komma och ta sin partner eller kamrat ut på stan, att de vårdbehövande kan få miljöomväxling. Det piggar upp och sjukdomsbilden förbättras.

Den möjligheten finns inte på Skönvik.

Nej Marcus, säg som det är, ni struntar fullständigt hur de äldre får det, ni tänker och skriver rent egoistiskt. Ni kommer inte att förlora någon stor del av utsikten.

Prästgärdet ligger där, det är definitivt ingen prydnad, det kan det bli om man senare gör en park av det.

Dan Ericson (S)

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips