Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nu kan vi vara, nu kan vi vara, snälla!

Annons

Om vi äter sojaskinka med senap på vörtbröd istället för skinka, så slipper 2,5 miljoner grisar per år möta döden.

Då vi äter "göttbullar" som är baserat på växter, slipper tusentals kor möta döden, eftersom allt handlar om kryddningen.

Vi kan äta "kycklingbröst" av växtkött, så skonar vi 100 miljoner kycklingar från att möta döden i Sverige, varje år.

Klart som vegokorvspad vi ska äta potatis, grönsaker, spannmål, bönor och rotfrukter från svenska bönder för att gynna inhemsk produktion

Vi kan äta pastejer på svamp och bönor istället för från gäss och andra djur, så undviker vi att betala för djurens lidande.

Vi kan äta röror med "créme fraiche" på havre, majonnäs utan ägg, så slipper miljontals hönor trycka fram ägg åt oss, för att sedan dödas och bli nuggets.

Klart som vegokorvspad vi ska äta potatis, grönsaker, spannmål, bönor och rotfrukter från svenska bönder för att gynna inhemsk produktion!

Vi kan äta gravad morot som smakar som laxen och inläggningar med tofu, som är likt fisken, så skonar vi också vattnen från "laxodlingarna" och räddar de få fiskar som finns kvar i de döende haven.

Och vi ska dricka havremjölk, så slipper kon bli av med sin kalv dagen efter förlossningen och hon slipper slava som mjölkmaskin några år för att sedan dödas och hamna på grillen.

Oavsett om du tror på tomten eller ej, så kan du, om du vill, vara snäll och ge djuren en klapp.

Anette Ingelsson, djurrättsaktivist

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips