Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nu ska det snålas i Falun

Alliansens budget gick igenom nu i mitten av oktober. För Falu kommun innebär det besparingar på ungefär två procent. Även skolan är med i dessa besparingar.

Nu senast har frågan om ett gratis lätt mellanmål för våra barn varit uppe på Barn-och utbildningsnämnden.

Många lärare upplever att barnen behöver någon form av mellanmål för att klara skoldagen fram till lunch. Det är inte ovanligt att vårdnadshavare får brev hem från skolan med uppmaning skicka med barnen en frukt eller liknande.

Barn som är mätta lär sig mer. Barn som är hungriga blir lätt ofokuserade. Det är ganska lätt att förstå.

Alla barn kan inte ta med sig frukt hemifrån, av olika anledningar. Men även dessa barn har rätt till lika inlärningsmöjligheter.

Vi i opposition vill att man på ett par skolor under ett år erbjuder de elever som vill, ett lätt mellanmål. Försöket skulle sedan utvärderas. Men detta röstades ner av hela alliansen samt SD.

Den enda anledningen som vi ser det, är att alliansen och SD har röstat igenom en budget som är så snålt tilltagen att man inte ens vågar testa något som med stor sannolikhet skulle innebära en förbättrad förmåga för alla barn att ta till sig undervisningen.

Berit Fredricsson (S)

Elisabeth Ahnberg Åsenius (MP) Barn- och utbildningsnämnden

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips