Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nu står Malung-Sälens skattebetalare med Svarte Petter

Politiker i Malung-Sälens kommun, kan det inte vara dags att tänka efter nu?

2016 antogs Sälenstrategin i kommunen "för att svara upp mot den starka näringslivsutvecklingen" och därmed med hela handen tala om för kommunfullmäktige att man hade för avsikt att bygga VA och elnät för ytterligare tiotusentals kunder av "besöksnäringen".

Naturskyddsföreningen Dalarna överklagade 2018 förlängningen av miljötillståndet men gick inte vidare till kammarrätten när förvaltningsrätten i Linköping avslog överklagan. En överklagan till kammarrätten hade förmodligen gett ett helt annat resultat.

Flygplatsen stod klar, men den var tom på folk även före coronakatastrofen

Vad hände 2019? Jo flygplatsen stod klar, men den var tom på folk även före coronakatastrofen.

Nu står vi skatte- och- avgiftsbetalare i Malung-Sälens kommun med Svarte Petter. Vi har en av landets högsta kommunalskatter, vi har ett av landets högsta VA-avgifter, vi har ett av landets högsta elnätsavgifter och vi har ett kommunalråd som slår sig för bröstet och talar om att han har fått ordning på ekonomin trots att han beskriver att han sålt ut tomter på fjället för att balansera rörelseunderskottet. Tidigare års balanskrav är inte åtgärdat, kommunens revisorer inte utbildade och tystnadskulturen total.

Malung-Sälens kommuns cirka 3000 pensionärer tror därför att Hans Unander (S) har kommit till deras undsättning. Han har istället intecknat deras barns framtida möjligheter att bo i en av Sveriges vackraste kommun.

I tillägg till detta har nu majoriteten bestående av (S), (C) och (L) för avsikt att sätta upp ett stort antal vindkraftverk där så gott som samtliga kommer att bli störande vid Malungs fäbodar och dramatiskt sänka värdet på fastigheterna och nyttjandet av dessa. Detta för att täcka alla kommunens misslyckade investeringar i "Sälenfjällen".

Claes Ahlén

Landsbygdspartiet Oberoende Malung-Sälen

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips