Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nya arbetssätt är nödvändiga inom vård och omsorg

Annons

Cirka 40 av Sveriges 290 kommuner väljer att höja skatten till år 2020 och troligen kommer flera att höja skatten kommande år. En skattehöjning gynnar inte dem som har de lägsta inkomsterna, därför är det bra att vi nu ser över alla kostnader och att vi blir ännu mer effektiva med de skattepengar som medborgarna betalar in till kommunen.

På Mora kommunfullmäktige den 17 juni valde Moraalliansen att inte höja skatten i Mora kommun för år 2020. Vi måste prioritera, vi kan inte göra allt. ”Vi lovar inte allt till alla men vi håller det vi lovar” - är ett mantra som Moderaterna och Moraalliansen började lyfta under den förra mandatperioden.

Nya arbetssätt är nödvändiga inom vård och omsorg för att möta ett ökat behov av välfärd

Vi lyfter, vrider och vänder på alla stenar och ifrågasätter allt det som vi tidigare gjort, mandatperiod efter mandatperiod. Kommer planerade åtgärder att räcka för framtida utmaningar? Den demografiska utvecklingen innebär större kostnader för äldrevård, sjukvård och skola vilket kräver effektiviseringar och prioriteringar för att klara detta.

En kommun ska ha ansvar för och primärt syssla med skola, vård och omsorg, det är våra huvuduppgifter. I de olika verksamheterna kommer vi inte kunna fortsätta jobba som det tidigare gjorts. Nya arbetssätt är nödvändiga inom vård och omsorg för att möta ett ökat behov av välfärd.

Mora kommuns investeringar måste ses som en lista över de behov som föreligger och den måste ses som en lång plan. Investeringar kan vara befogade om de ger lägre totala driftskostnader och därmed ger en besparing av driftskostnaderna.

Malin Höglund (M)

Per Ericson (M)

Sven-Anders Söderberg (M)

Arne Grahn (M)

Kommunfullmäktigegruppen i Mora

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips