Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ökad munskyddsproduktion efterfrågas

I skrivande stund har det hunnit bli den 16 maj 2020. Det första fallet av coronaviruset i Sverige konstaterades 31 januari. Trots att det gått nästan fyra månader sedan det första fallet påträffades, så kan jag konstatera att LSS-boendet jag jobbar på fortfarande inte har tillgång till munskydd för personalen.

Jag kan försäkra Anders Tegnell om att all befintlig personal tvättar både händer och ansikte mycket noga och vi rengör dagligen alla dörr- och- skåpshandtag, inklusive det tillhörande ytterdörren. Det räcker dock med att bara en i personalen är smittsam innan symtom börjar synas för att de boende skall smittas. Munskydd skyddar inte bärarna från smittan, men minskar risken att andra smittas av en själv. Därmed minskar även risken för symtomfri överföring. Såväl CDC, myndigheterna i Tyskland, Sydkorea med flera rekommenderar att munskydd skall bäras av all vård och omsorgspersonal. Och trots Anders Tegnells farhågor verkar det inte som att människor i dessa länder invaggas i falsk trygghet och slutar tvätta händerna. Jag lovar dig Anders, med eller utan munskydd så kommer vi fortsätta tvätta både händer, ansikte och handtag samt stanna hemma om vi känner oss sjuka.

Eric Osterberger Gustafsson

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips