Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Olofsson och Lööf har båda försämrat mycket

Refererar till den utmärkta debattartikeln i DD den 11 juli om Centerpartiets mångåriga nyliberala och fientliga hållning till egendomslösa och fattiga inom befolkningen.  

Maud Olofsson sålde ut Centerpartiets själ och Annie Lööf har fortsatt i samma riktning. Olofsson försämrade arbetsförhållandena genom att organisera om den centrala skyddsorganisationen i Sverige och höja avgifterna för arbetslöshetsförsäkringen så många vände facken ryggen av ekonomiska skäl. Detta medförde att många anställda åkte till jobbet på morgonen och kom aldrig hem igen.

Företagare utnyttjar naturligtvis den rådande situationen. Hade intentionerna från 1970-talets miljölagstiftning och LAS tillämpats hade många olyckor kanske kunnat undvikas.

Maud Olofssons agerande i Nuonaffären har kostat landets elförbrukare dyra slantar. Centerpartiet med Annie Lööf och KD med Ebba (Grön) Busch beter sig som unga tonårstjejer i debatter och framtoning. Kanske skall det införas en minimiålder på 50 år för partiledare.

Man funderar vad regionchefen i Dalarna sysslar med i dessa tider. Verkar som om hans tid går åt till att fortsättningsvis röra om i ambulansorganisationen, det vill säga försämra möjligheterna för ungdomar att åka kommunalt och ta bort gratisbussar i Avesta.

Hur gick det med vallöftet om ambulans till Rättvik? Kommentaren från regionchefen var enligt media att det drabbar lika för både miljonärer och fattiga om en avgift tas ut i Avesta. Hur många miljonärer i Avesta åker buss? De har ännu möjlighet att ta bilen, vilket de antagligen gör. Han kanske skulle lägga mera tid på covid-19. Han är ju högst ansvarig för sjukvården i Dalarna (än så länge). Han gör väl som Ebba. Skyller eventuella misslyckanden på oppositionen.

BN

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips