Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ompröva beslutet att stänga bankkontoren i Långshyttan och St Skedvi

Sorgligt att servicen på landsbygden minskas avsevärt genom Södra Dalarnas Sparbanks beslut om stängning av kontoren i Långshyttan och Stora Skedvi. Märkligt att man inte lyssnade med huvudmännen som är valda ledamöter som representerar spararna innan beslutet fattades. Vi känner många runt om i vår kommun som hellre åker till dessa kontor än till Hedemorakontoret eftersom man känner personalen och det inte upplevs så byråkratiskt när man har något ärende.

LÄS OCKSÅ: Nytt bankkontor i Säter

Att lagar och regler måste följas förstår vi och där har Sveriges representanter i EU och Finansinspektionen ett jobb att göra så att småbankerna kan överleva. Vi har för avsikt att via våra partier driva denna fråga vidare genom våra representanter i riksdagen.

LÄS OCKSÅ: Sparbankerna trumfar storbankerna – "Soliditet allt mer i fokus"

Vi tycker att beslutet om stängning bör omprövas. En lokal sparbank måste visa att den tror på bygden där man verkar. Södra Dalarnas Sparbank, tidigare HHS Sparbank, där HHS står för Hedemora socken, Husby socken och Stora Skedvi socken. Glöm aldrig rötterna.

Ulf Hansson (s)

Kristina Lundgren (c)

Solbritt Andersson (v)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare