Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Oönskad julklapp till hyresgäster i Mora

Anna Hed (C) och Ingvar "Nille" Niilimaa (Morapartiet) meddelar så här i juletid till de som bor i Morastrands hyreslägenheter att kommunala lägenheter kan komma att säljas. Det kan i praktiken innebära att hyresgästerna får en högre hyra än vad de har idag. Detta är minst sagt en oönskad julklapp till de boende.

Moraalliansen som leds av Anna och Nille har format ett nytt ”ägardiektiv” för det kommunala bostadsföretaget Morastrand AB. Där framgår det att nu får de sälja av hyreslägenheter från bostadsbeståndet. Detta synnerligen märkliga förslag skall nu beslutas av Mora kommunfullmäktige redan måndag den 16 december, utan någon som helst information till de boende i hyreslägenheterna.

Socialdemokraterna och Västerpartiet har reserverat sig i kommunstyrelsen mot de nya ägardirektiven.

Förslaget från förslagsställarna inger en stor oro för hyresgästerna i AB Mora strand.

De som bor och verkar i Mora skall känna trygghet och tillit i kommunen. Jag vädjar därför till samtliga ledamöter i Mora kommunfullmäktige och deras partier, att se till att detta ogenomtänkta förslag hänvisas till papperskorgen. På så vis visar ni att hyresgästerna kan få en lugn och skön julfrid.

Den som vill följa detta kan ta sig till Andreasgården den 16 december klockan 18.30.

Arne Pettersson (S), Mora

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips