Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Öppet brev till den som kallar sig "Sverigevän"

Jag vänder mig till dig, du som kallar dig själv för "Sverigevän" och mig för "landsförrädare"(!?).

Din snedvridna verklighetsuppfattning funkar inte på mig. Den funkar faktiskt inte på någon av oss som du kallar för "Vänsterextremister". Bara för att du är extrem med dina åsikter där längst ut på högerkanten - så betyder det inte att alla andra som befinner sig till vänster om dig också är extrema, tvärtom faktiskt! De allra flesta av oss är långt ifrån extrema. Vi är nog som folk är mest: Måna om varandra och vurmar för en trygg nutid och en möjlig framtid.

Du kallar mig naiv och blåögd. Nej, jag är varken naiv eller blåögd. Du har inte mandat att uttala dig om det överhuvudtaget. Att välja den solidariska och kärleksfulla vägen fram genom livet är inte naivt, tvärtom. Det är att leva i insikt, empati och tolerans. Älska för fan, hata inte så jävla mycket!

Du säger "Vakna upp!" Jag svarar: "Från vaddå?" Jag är så klarvaken det går att bli. Jag hänger med i samhällsdebatten, jag källgranskar och ifrågasätter allt som ser för sensationellt ut. Jag har koll på det politiska spelet. Jag ser mina medmänniskor som medmänniskor oavsett färg och form. På nätterna sover jag i och för sig, och det kanske du också skulle göra lite oftare? Sömnbrist kan väcka många otäcka demoner i hjärnan.

Du kallar mig för godhetsknarkare som om det vore något negativt. Vad är alternativet menar du? Hat-pundare?

Du kallar mig "Jävla kommunist!". Och jag inser att du är en sån som inte vet ett skit om politik, men grottar ner dig i alternativhögerns snedvridna propaganda. Läs på och kom igen när du vet vad du pratar om!

Du kallar mig för godhetsknarkare som om det vore något negativt. Vad är alternativet menar du? "Hat-pundare"? Du fattar väl att du precis gav mig en komplimang va? Jag är mycket riktigt en stolt godhetsknarkare 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan. Och vet du, det är så mycket trevligare att vara vänlig mot folk än att spy galla över allt och alla. Prova någon gång!

Jag tänker inte acceptera det här. Det är inte jag som är skev i mitt sätt att vara och tänka.

- Det är du som vill göra skillnad på folk.

- Det är du som vill sätta grupp mot grupp och hetsa fram ett "vi och dem"!

- Det är du som sitter och sprider hat och lögner på sociala medier.

- Det är du som hotar och är totalt våldsexfixerad.

- Det är du som är illojal mot Sverige, som sprider lögner om ett land i fritt fall och upptrappat våld, när all statistik visar på motsatsen.

- är du som måste gnugga sömngruset ur ögonen och vakna upp, för du lever i en förvanskad mardrömsvärld som ter sig väldigt märklig i våra ögon, vi som redan är vakna.

Så är det!

Stojfen

- Dalmas utan knätofsar

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips