Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Öppna ögonmottagningen i Avesta igen - för likvärdig vård i hela Dalarna

Sedan i april i år har ögonmottagningen i Avesta varit stängd. Tillgängligheten till vård i södra Dalarna har försämrats sedan stängningen. Ett kortare besök blir minst ett halvdagsbesök på grund av resor till Falun.

LÄS OCKSÅ: Stängning av ögonmottagning möter stark kritik – politisk strid om frågan

Ju längre en mottagning är stängd desto svårare blir det att öppna den igen. Centerpartiet anser att en permanent stängningen är oacceptabel.

På senaste landstingsfullmäktige ställde Centerpartiet frågor till landstingsledningen angående stängningen. Personalbrist blev svaret. De konstaterar lugnt att situationen för ögonsjukvården är mycket ansträngd men vill inte prova olika alternativa lösningar. Till exempel att lägga ut verksamheten på entreprenad, precis som man har gjort med urologin på Borlänge sjukhus. Här är majoriteten helt handlingsförlamad och konstaterar lugnt från talarstolen att ”Vi ser tiden an"!

Centerpartiet anser att man genast ska upphandla ögonsjukvården på Avesta lasarett. Det ökar tillgängligheten till ögonsjukvård i hela Dalarna.

Gunilla Berglund (C), Avesta, ledamot landstingsfullmäktige

Göte Persson (C), Falun, ersättare landstingsstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare