Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Oroväckande att inte vårdpersonalens förslag tas på allvar

Många oroas och förfaras över situationen som nu råder i coronatider. Många är de som genom sina arbeten tvingas ut och möta detta virus på nära håll. Jag tänker främst på de som jobbar inom äldreboenden och hemtjänst.

Jag har bevittnat händelser där personal kommit med konstruktiva lösningar och förslag till en bättre tillvaro för både brukare och personal. Men som tyvärr mottagits väldigt negativt. Istället för att lyssna och ta till sig vad förslagen innebär, istället för att vara glada över att personalen är vaksamma och ömmar för sitt jobb och vill det bästa så har förslagen bara sopats under mattan som struntprat.

Det vi säkert vet om denna pandemi är att vi inte vet så mycket, även om forskningen sakta men säker går framåt. Att i det läget inte ta personalens oro och förslag på allvar är oroväckande. För att arbetet ska kännas säkert för personalen krävs det att cheferna kan föra en dialog med sina anställda utan de ska känna sig som skurkar för att de till exempel för säkerhetsutrustning på tal.

Nu håller vi inte tyst längre!

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips