Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Otryggheten kryper in i ryggmärgen

Fler poliser cirkulerar i närheten där jag bor och gör mig uppmärksam på att något är på gång, ja just ikväll.

Senare slår jag upp tidningen och läser om kvinnor som blivit överfallna mitt i centrala Falun. Skräcken blir påtaglig och otryggheten kryper in i ryggmärgen.

Ska vår frihet inskränkas på grund av att det finns män utan spärrar och etisk kompass?

Ska vår frihet inskränkas på grund av en dåres handling? Ska vår frihet inskränkas på grund av att det finns män utan spärrar och etisk kompass?

Att bli överfallen, misshandlad eller våldtagen innebär en traumatisk upplevelse som sätter spår för livet.

Alla brott måste tas på allvar. Etik, moral och värderingar måste diskuteras med våra barn i skolor, i hemmet och på fritiden.

Mer belysning ute i samhället denna mörka novembermånad vore också en bonus. Kanske en försvarskurs skulle ha hjälpt? Vad vet man? Men när man rör sig helt aningslöst och plötsligt utsätts för ett överfall, är det lätt att förlamas av rädsla och att paniken tar vid. Då försvagas man.

Det är beklagligt och bedrövligt att vår säkerhet äventyras mitt i centrala staden. Och under skrivande stund ser jag fortfarande polisbilar som cirkulerar i kvarteret i låg hastighet. Min förhoppning är att förövarna grips så att inte fler kvinnor utsätts för denna mardröm. Vi måste göra något!

Katarina Gustavsson, (KD)

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips