Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Pengar fanns för sommarjobb

Annons

Replik till socialdemokraterna i Falun

Det finns ingen som hade blivit gladare än jag om fler hade fått sommarjobb. Förra året hade vi pengar till fler sommarjobbare, men bristen på handledning var skriande. Så pengarna som arbetsmarknadsenheten hade och som var avsatta till fler sommarjobb frös inne. Pengarna skickades tillbaka till förvaltningen AIK som har haft till uppdrag att jobba med lottningen av uppdraget. Alltså, på grund av brist på handledning, så tvingades kommunen att frysa in pengarna som skulle göra så fler unga kunde få sommarjobb. Detta är något jag varit mycket kritisk mot och påtalat till dåvarande kommunalråd Susanne Norberg.

Sommarjobb för unga har varit en fråga som Kristdemokraterna har lyft under en längre tid.

Förra året har jag verkligen legat på och det har varit många yviga diskussioner och dragningar om detta. Men när det inte finns någon som kan ta hand om de unga så fanns det heller ingen som kunde ta emot fler unga i arbetet och av det skälet fick fler inga avstå, trist!

Ni socialdemokrater förmedlar en bild som inte stämmer.

Sommarjobb för unga är viktigt och ingen motsätter sig detta, och även ni förstår och vet hur läget var. Susanne Norberg (S) har i allra högsta grad varit involverad i frågan.

Nu gäller det att vi gör mer för unga, inte minst med tanke på de framtida utmaningar vi står inför, när det gäller kompetensförsörjning i vår kommun.

Sommarjobb är ett unikt tillfälle för många unga att få ett steg in i arbetslivet.

Därför ser jag mycket positivt på att även socialdemokraterna börjat engagera sig och vill samma sak som vi.

Katarina Gustavsson, (KD)

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips
Annons