Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Pessimism och hopplöshet sprider sig i samhället

Annons

Det är som att pessimism och hopplöshet sprider sig i samhället, både bland politiker och oss vanliga dödliga. Det är inte så konstigt att det är så då partiledarna mumlar och fegar och inte vågar ge klara besked.

Det behövs människor med mod och kurage i ledningen. Politiker med idéer och som har förmåga att inspirera, som vågar att ta beslut som inte är så populära men som är nödvändiga för vår överlevnad på jorden.

Djur och växter försvinner i allt snabbare takt och förr eller senare blir det vår tur att försvinna

I årtionden har vi pratat och läst forskningsrapporter som visat vad som håller på att hända. På klimatmöten har delegater från hela världen enats om vad som måste göras, men i verkligheten så har det inte hänt så mycket.

Idag har vi synligare bevis på vad som händer. Torka, bränder, cykloner och översvämningar som förstör grödor och raserar samhällen och som gör människor till klimatflyktingar. Djur och växter försvinner i allt snabbare takt och förr eller senare blir det vår tur att försvinna.

Är det så vi vill ha det eller vågar vi ta den stora utmaningen att stoppa denna utveckling?

Idag är klyftan mellan fattig och rik stor. Ska vi lyckas vända utvecklingen så måste alla hjälpa till efter förmåga. Idag är det de allra rikaste, tio procent av jordens befolkning, som står för hälften av klimatutsläppen.

Ett gott liv behöver inte bli ett fattigare liv om vi delar resurserna. Ett gott liv kanske är mat att äta, tid för varandra, ren luft, rent vatten och att ingå i naturens mångfald.

Det gäller att i stort som smått fatta beslut som gynnar vår överlevnad på jorden.

ubbe

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips
Annons