Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Polisen kan inte själva vända utvecklingen

Hur kunde det gå så här? Att vi under många år inte gjort något för att motverka utanförskapet är ett svek mot våra barn. I många år har vi ägnat oss åt önsketänkandet att det skulle gå bra ändå.

Att idag tro att polisen själva ska vända utvecklingen är naivt. Det som behövs är samhällets alla resurser och att varenda individ bidrar om barnen ska få tillbaka hoppet om sin framtid.

Föräldrarnas oro är också barnens oro

Varenda förälders oro drabbar barnen. Oavsett om oron bottnar i att man är arbetslös, sjuk, utförsäkrad eller inte förstår språket, föräldrarnas oro är också barnens oro.

När man inte upplever trygghet hemma och skolan varken kan ge stöd eller undervisning på individnivå, så får barnen ingen tillhörighet och blir lätta offer för kriminella människor.

Kommunerna har dåligt med pengar och måste spara. Många besparingar sker inom förskola, skola, fritidshem och fritidsgårdar, ja alla ställen där det funnits trygga vuxna att tala med.

Dessa pengar som skulle gått till välfärden har fördelats till de rikaste i samhället och vi har idag inkomstklyftor jämförbara med USA. Inte nog med det, pengarna har hamnat i fickorna på privata ägare av förskolor och skolor, med ägare som har syftet att tjäna pengar.

Det hjälper inte att säga det är förskräckligt det som händer.

Det hjälper inte att skylla på politikerna.

Det hjälper inte att byta till ett rasistiskt parti, det tjänar bara deras syfte att peka ut syndabockar.

Det som hjälper är att engagera sig i samhället och ställa upp för barnen.

Alla barn är våra barn och vårt samhälles framtid.

ubbe

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips