Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Politiker - det är dags att reagera

Annons

Borde inte politikerna i kommunerna mellan Mora och Borlänge börja reagera på den försämrade kollektivtrafiken.

Kollektivtrafiknämnden vill lägga en straffavgift på oss pendlare på 500 kronor per månad, för att vi reser med SJ. Det gör vi för att att det är ett SJ-tåg som går den tid som de flesta pendlar mellan Mora och Borlänge. Buss är inget alternativ eftersom det inte går någon buss som passar.

Vi pendlare som dagligen åker och jobbar på annan ort, kommer hem med skattepengar till kommunerna. Ska ni inte vara tacksamma för det? Borde ni inte sätta ner foten och kräva av kollektivtrafiknämnden att deras förslag stoppas?

Ni politiker pratar om att orterna ska växa, att vi ska bli fler invånare, men hur ska det vara möjligt när vi inte ens har råd att åka kollektivt? Tror ni att ni kan locka människor som vill flytta hit och som jobbar i exempelvis Borlänge med en så dyr kollektivtrafik? Nej, då väljer man självklart att bosätta sig närmare jobbet.

Jobba måste vi göra, men bo på landsbygden det behöver vi inte göra

Jobba måste vi göra, men bo på landsbygden det behöver vi inte göra.

Ska vi som redan bor här - inte ha råd att bo kvar?

500 kronor extra varje månad på det redan dyra periodkortet är mycket pengar som många inte har råd med.

Är det meningen i dessa klimattider, att vi inte ska ha råd att välja det miljövänligaste alternativet för att ta oss till våra arbeten, det vill säga med tåg?

Ni är folkvalda och borde ni då inte lyssna på oss och ta till er det?

Sätt er ner och fundera på vilka konsekvenser det här kommer att få. Att man inte ska ha råd att åka kollektivt är helt vansinnigt.

Katarina

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips