Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Politiker- hur vågar ni?

Politiker- hur vågar ni? (how dare you?). Hur vågar ni besluta om att dra ner personal på Dialogen i Falu kommun? Dialogen är socialtjänstens öppenvårdsmottagning där det bedrivs verksamhet för barn och familjer. Det är relativt lätt att få hjälp därigenom. Det är också en förebyggande verksamhet med barngrupper för till exempel barn som bevittnat våld och barn till missbrukare.

Det verkar som det alltid är våra barn som ska betala

För några år sedan fördubblades personalstyrkan på Dialogen med målet att förhindra dyra behandlingar för barn och familjer. Dessa var mycket dyra behandlingar, ofta utförda av privata aktörer som visste att ta betalt. De kunde skräddarsy insatser till skyhöga priser där kommunen tvingades betala.

Med Dialogen når man familjer i tid och de kan få bra hjälp.

Det verkar som det alltid är våra barn som ska betala priset genom att det blir neddragningar på resurser! Hur är det möjligt att tänka så?! Eller för den delen även resurser till de äldre eller inom sjukvården.

Så jag undrar bara, hur vågar ni ta dessa beslut om att dra in viktiga resurser som fungerat bra, där man sett att familjer vågat söka hjälp? Det är en investering för framtiden när barn och unga får en chans till hjälp på ett tidigt stadium.

B Carlsson

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips