Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Politikerna bör lyfta frågan om sjukvården

Förstanyheten på både Rapport och Aktuellt söndagen den 1 december var att sjukvården i Sverige ska organiseras om. En sjukhusdirektör från Stockholm berättade att det ska sägas upp personal på sjukhus och lasarett och att det ska satsas på vårdcentraler.

Jag trodde att det var våra folkvalda politiker som bestämde hur sjukvården i Sverige skall organiseras. Inte byråkraterna. Att sjukvården i Sverige ska organiseras om så som han beskrev, har jag inte hört från någon politiker. Moderaterna är tydligen inne på samma linje enligt en moderat politiker från Östergötland, som uttalade sig i samma nyhetssändningar.

Förhoppningsvis leder detta till att sjukvården kommer upp till debatt. Det borde var minst lika angeläget att ta upp den frågan, som det eviga disskuterandet av gängkriminaliteten. Men det är kanske inte lika intressant för Jimmie Åkesson. Han tjänar säkert mer på att gängkriminaliteten ältas gång på gång. Jag hoppas att Socialdemokraterna tar upp frågan. Det skulle vara mycket intressant om de politiska partierna kunde fås att ta ställning i denna fråga.

Patienten

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips