Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Pressa inte vårdpersonalen

I en nyhetsartikel i DD den 16 februari uttrycker sjukvårdspersonalen sin oro för att nya schemat ska orsaka stress och överbelastning. De jobbar idag tio timmar per nattpass under åtta veckor.

Kommunen vill ändra detta till nio timmar per pass och vissa dagar blir det kvällspass. Det blir ytterligare 3-4 nätter. Undersköterskorna oroar sig för att inte få tid till återhämtning och därmed riskera utbrändhet och lång sjukskrivning.

Det är visserligen bra att Smedjebacken satsar på heltid i vården, men kommunistiska Partiet i Dalarna vill se en bättre lösning än att pressa vårdpersonal till omöjliga arbetsinsatser. Vi kräver istället sex timmars arbetsdag inom vården och att det anställs fler vikarier på heltid.

Yngre människor är idag inte särskilt intresserad av äldrevården. Här kommer en mänskligare arbetsmiljö att underlätta nyrekrytering. Ekonomiskt kostar det på kort sikt, men kommer att löna sig i längden. Att börja på Solrosen skulle vara en bra början. Jag är Smedjebacksbo som betalar kommunalskatt. Kommunen har hittills skött äldreomsorgen relativt bra. Men utan en frisk personal blir det inget bra.

Christer Larsson

Kommunistiska Partiet Dalarna

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips