Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Privatiseringsregion Dalarna

Berg och Jarl har uppenbarligen en målsättning: privatisera så mycket av regionvården som möjligt under nuvarande mandatperiod. De har ingen målsättning att regionen ska ge bästa tänkbara vård. Deras privatiseringsiver kan bara leda till att privata vårdpersoner ska berika sig på oss skattebetalare.

Dessa ”vårdpersoner” kan ju omöjligt ställa en säker diagnos per telefon, när det är svår att göra det för läkare, som träffar den vårdbehövande personligt och ibland flera gånger. Det är ju enkelt för dom där ”telefonsvararna” att konstatera att det här är något för vårdcentralen och skicka den vårdbehövande dit. Med det behöver dom inte ta något ansvar men de skickar räkningen till regionen, som därmed får betala två gånger, för den vårdbehövandes problem.

Får dom här fortsätta tömma regionens kassa har vi snart lika dålig sjukvård som i USA

Alltså, det är inte med omtanke om de vårdbehövande eller skattebetalarnas väl de tänker. Får dom här fortsätta tömma regionens kassa har vi snart lika dålig sjukvård som i USA. Om du överhuvud taget ska få någon vård i USA måste du teckna en dyr försäkring, oftast har inte majoriteten av befolkningen råd med heltäckande försäkring, så om de har sparmedel, så ryker de också.

Det är tveklöst så att, om det vore någon stake i de övriga ja-sägarna i Regionstyrelsen satte de stopp för Berg och Jarls framfart.

Det är drygt ett år till val! Jag hoppas och vill gärna tro att länets röstberättiga röstar bort nuvarande ledning.

Dan Ericson (S)

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips