Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Provocerande av Postnord

Annons

Sedan Postnord bildades för exakt tio år sedan har skandaler avlöst varandra. Samtidigt som det redan höga portot har höjts, har servicen försämrats.

För två år sedan höjdes portot till sju kronor, och utrikesportot upp till 50 gram chockhöjdes till 21 kronor. Blott nio månader senare kom nästa stöt: nio kronor, vilket borde ha varit ett dåligt skämt.

Det har blivit väldigt kärvt för många privatpersoner och föreningar, inte undra på att det skickas färre försändelser. Jag älskar att skriva brev, men nu har jag tvingats att dra ner på det och har slutat med frimärkssamlande. Flera gånger har jag råkat ut för att försändelser inte kommit fram, eller kommit fram efter först efter 3-4 veckor, vilket gjort mig orolig.

En gång tog en papperslapp i kuvert en månad att komma fram från en förort till en annan. Jag undrar var den höll hus under tiden. Detta är förvisso väldigt lindrigt jämfört med vad många andra råkat ut för. Under knappt ett år försvann 18 000 paket och 4 000 blev skadade, dessutom hade det förekommit stölder. Trots detta sade chefen Peter Hesslin att "Postnord gör ett fantastiskt bra jobb".

Till råga på allt försämras servicen betydligt nu då tömningstiderna ändras.

Lådor som tömts klockan 18 kommer från och med den 1 juli att tömmas redan klockan 16, och en del som tömts kockan 17 redan klockan 13, eller till och med redan klockan nio. Dessutom tänker man börja med att bara ha postutdelning varannan dag, vilken galenskap.

Tänk vilken bra service det var förr när vi hade Postverket. Fram till 1978 hade man lördagsutdelning till ordinarie porto 1:30, och förr två gånger om dagen.

Hur kan Postnord höja portot och samtidigt kraftigt försämra servicen? Efter alla klagomål är det väldigt provocerande med dessa orimliga höjningar och försämringar.

Henrik Scheutz

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips