Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Punktskriften var mitt ljus i mörkret

Den 4 januari är Internationella punktskriftens dag. Ja, det gör skillnad! Det finns skillnad mellan mörkt och ljust.

När jag kom till Sverige kunde jag inte svenska och inte punktskrift heller. Jag utbildade mig till språklärare i mitt hemland och som de flesta andra seende hade jag ingen aning om punktskrift.

I Sverige började jag lära mig att läsa och skriva med punktskrift för att kunna lära mig det svenska språket. Det var väldigt svårt för mig i början att acceptera att jag var blind och samtidigt börja ett nytt liv i ett främmande land. Livet kändes riktigt mörkt men punktskriften var mitt ljus i mörkret.

Jag tycker att affärerna ska ha ett system med prisinformation i punktskrift på varorna och också berätta om prissänkningar på punktskrift

Efter SFI studerade jag svenska som andra språk på gymnasial nivå och även matte och engelska.

Nu kan jag läsa många böcker, medicinernas namn på förpackningarna och jag vet vilken knapp jag ska trycka på i hissen. Jag tycker att affärerna ska ha ett system med prisinformation i punktskrift på varorna och också berätta om prissänkningar på punktskrift.

Jag är väldigt tacksam att punktskrift finns. Tack vare punktskriften har jag en ljusare framtid.

Marwa Suliman, Djurås

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips