Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Risk att barnen inte får åka skridskor

Falualliansen föreslår att kommunen ska spara in på barnens islekbanor i vinter. Det är så dumt så man knappt tror att det är sant!

Det är så dumt så man knappt tror att det är sant!

Måndagen den 21 oktober hade miljö- och samhällsbyggnadsnämnden sammanträde och bland annat diskuterades stora besparingar, på grund av att kommunfullmäktige nyligen beslutat enligt Falualliansens budgetförslag, tack vare stöd av SD.

Det var med stor förvåning vi hörde Falualliansen föreslå att spara in på barnens islekbanor. Går besparingsförslaget igenom kommer ingen av förvaltningens 17 islekbanor att spolas och skötas i vinter.

Vi i Miljöpartiet är starkt emot detta. På nämnden uttalade sig även representanter för S, V och SD negativt till detta sparförslag. Vi är många som ser att uteblivna möjligheter för barnen att åka skridskor i sitt närområde skulle påverka många barns hälsa negativt.

Redan idag finns problem med att barn och unga rör sig alldeles för lite. Många blir stillasittande framför skärmar på sin fritid. En islekbana i närheten kan göra stor skillnad för hur mycket barnen rör på sig under vintern. Än är inget beslut fattat och än finns möjlighet att påverka politikerna i Falualliansen.

Om du som läser detta också tycker att det är viktigt att barnen får möjlighet att åka skridskor i vinter får du gärna hjälpa oss att driva opinion mot detta. Barnen i Falun måste få möjlighet att åka skridskor i vinter - eller hur?

Richard Holmqvist (MP), ledamot i Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Elisabeth Ahnberg (MP), ersättare i Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips