Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Rullskidbanan är naturvidrig

Kommunala Lugnetbolaget i Falun utmärker sig återigen som ett framtidsbolag. Liksom alla andra förstår de att snö kommer att bli en raritet på våra breddgrader inom bara några år. Helt följdriktigt måste man då kunna erbjuda modern, civilisationsinriktad skidåkning året runt.

En 4-5 meter bred autostrada, genom något man föredrar kalla fritidsreservat, är lösningen för överskådlig framtid.

Naturens hyresrätt förvandlas till människans bostadsrätt

Synd bara att naturens förståelse för människans fritidsbehov är begränsade. Nyligen missförstod en ung älg begreppet fritid och sökte fri tid och föda bland människoboningarna. Nu en icke-älg.

Lika illa går det för humlor, harar, bin och andra blivande bi-figurer i dessa sammanhang. Obildade vad gäller människobehov. Naturens hyresrätt förvandlas till människans bostadsrätt. Hyresgästerna lär flytta till de utrotade arternas sälla jaktmarker!

Det är snart likadant mellan människorna. Handikapporganisationerna sägs stödja satsningen, men visar sig märkligt ovetande vid förfrågan. De häftiga utförsbackarna blir halsbrytande för flertalet rullstolsåkare. De lär hyra en plätt nere på stadions asfaltplatta. Av elljusspåret återstår en smal remsa bredvid asfaltbanan för motionsåkarna- om det finns snö.

Lufab som stat i staden - och lekstuga för proffsen. Läge för ansökan om ett Rullskid-VM 2023, eller när nu coronas andra våg rullat förbi, för penningens och modernitetens borätt över natur och människor!

Erik Eriksson

(rull)skidmotionär med måtta

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips