Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: S kommer säkert fortsätta krympa

Annons

Vårt stora, trygga Socialdemokratiska arbetarparti verkar krympa i snabb takt. Om man drar ut linjer från de senaste valen kan S väljarstöd snart vara under 20 procent.

En grupp där jag tror att tappet är speciellt stort är bland de 500.000 pensionärer som har låg eller usel pension. Vårt rika land tillhör bottenskiktet i Europa. Vem tror att förtroendet för partiet som styrt mest och längst är speciellt stort i gruppen? De ser en fortsatt knaper framtid. Socialdemokraternas vilja att förbättra verkar vara som pensionerna, låg eller usel.

Socialdemokraternas vilja att förbättra verkar vara som pensionerna, låg eller usel

Hur tror du att deras närstående vänner och bekanta känner det? De är säkert rädda för att få det lika uselt som pensionärerna. Vi vet också att S tappar stort bland LO:s medlemmar, kan tänkta mig att det är just de som är lite äldre som insett hur deras pensionärstillvaro kommer att bli.

Det handlar om totalt miljoner röster men för att få dom krävs förtroende och känslor av trygghet med den ekonomiska framtiden.

S gör inte mycket. De fattigaste fick några hundlappar i år men det täcker inte mycket av bland annat de stora skattehöjningarna på el och bensin.

Det handlar inte bara om Socialdemokraterna. Övriga partier kryper också bakom pensionsgruppen för att slippa ta ordentligt tag i frågan.

Vi skall inte behöva ha så många fattiga pensionärer i vårt rika land. Ni borde skämmas ni politiker. Gör ni inget utan bara låter det rulla på kan ni räkna med att bli straffade i nästa val.

Pensionärer skall kanske hoppas på att det blir ett extraval snart. Då, S-politiker kan det handla om mindre än 20 procent i väljarstöd.

Göran Carlson, pensionärsaktivist

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips