Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: S-politik och de dåliga valresultaten

Sitter och spånar om vårt avlånga land denna vackra långfredagsmorgon. Tänker på vår så kallad S-politik och dåliga valresultat. Hur har det blivit så här, då vi som land sakta mals sönder av allehanda nyliberalt "högerflum a la Milton Freedman", där tron på marknaden är norm?

Största felet tror jag är att högerfalangen i det socialdemokratiska partiet över en tid på 30-40 år av nyliberalistiskt högerflum, gjort en högergir som gjort att partiet hamnat i "mittfåran" i politiken. Det i sin tur har lett till att borgerligheten sätter agendan i mångt och mycket. Palme vrider sig nog i sin grav.

Hur löser vi detta?

Det är alldeles lysande läsning för en riktig socialdemokrat

S-föreningen Reformisterna har alldeles utmärkta förslag på hur vi skulle kunna bygga landet starkt igen, för alla. Reformisternas 7-punktsprogram för ett bättre Sverige med tillhörande budgetförslag, det är alldeles lysande läsning för en "riktig" socialdemokrat och vad jag förstår är fullt genomförbar om viljan finns. 

Eftersom avbön verkar gå hem bland "vanligt folk" så önskar jag att vår partiledning vågade ställa sig upp och säga:  "Det har inte varit bra med vår högervandring, så låt oss göra om och göra rätt denna gång, det krävs dock att ni väljare ger oss förtroendet att göra detta". 

Kristersson och kompani skulle så klart gnugga händerna och vädra morgonluft, men varje tjuvnyp han delar ut kan mötas med, "vi har ju sagt att det var en miss och det ska rättas till", så lägger man fram Reformisternas 7-punktsprogram.

Jag är tämligen säker på att om man antar Reformisternas 7-punktsprogram, så når partiet 40-45 procent vid nästa val.

Anders Larsson

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips