Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Samhall har 26000 medarbetare med funktionsnedsättning

Annons

Replik

Den 4 februari publicerades en insändare i Dala-demokraten med rubriken Rå attityd mot funktionsnedsatta. Skribenten menar bland annat att Samhall inte längre tar emot någon arbetssökande som har en funktionsnedsättning, vilket är ett stort missförstånd och en felaktighet vi vill korrigera.

På Samhall ser vi förmågor och möjligheter där andra ser hinder

Samhalls huvuduppgift är att skapa utvecklande jobb åt personer med funktionsnedsättning. I dag har vi över 26 000 medarbetare som alla har en funktionsnedsättning, varav närmare 800 arbetar i Dalarna.

Vi håller dock med skribenten om att det finns attityder och fördomar som håller såväl enskilda som människor som hela samhällen tillbaka. På Samhall ser vi förmågor och möjligheter där andra ser hinder. Genom att matcha rätt person till rätt arbetsuppgift skapar vi varje dag nya vägar till arbetsmarknaden samtidigt som vi möter de fördomar som finns på landets arbetsplatser.

Vartannat år mäter Samhall också attityderna till att anställa personer med funktionsnedsättningar i det svenska näringslivet. Och mätningarna visar att det går åt rätt håll! Men fler måste göra mer och se värdena i att öppna sina dörrar för en ökad mångfald på arbetsplatsen. I det arbetet visar vi på Samhall gärna vägen.

Fredrik Pihlblad

Distriktschef Samhall i Dalarna

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips