Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Satsningen med servering på torget ska utvärderas

Annons

Nu blir uteserveringen på Stora torget i Falun tillgänglig, efter många diskussioner och frågor kring placeringen. Bygglovet till denna uteservering är begränsad till tre månader och givetvis kommer detta att utvärderas när säsongen är över. I diskussionen har det självklart framkommit åsikter angående tillgänglighetsaspekten till serveringen. Det vore märkligt om vi inte beaktade detta.

Serveringen byggs i tre ettapper där första nivån, huvudetaget, med entré mot Åsgatan är tillgänglig och försett med tält, toaletter och sittplatser. En av de toaletterna är handikapptillgänglig. I myndighetsnämnden hade vi ansvar för att enbart bevilja byggnaderna medan platsupplåtelsen beslutades av Miljö och samhällsbyggnadsförvaltningen.

Att vi var positiva till uteserveringen handlar om att vi vill göra torget levande, vi vill skapa ett livligt vardagsrum med sjudande aktiviteter. En viktig aspekt att upplysa om är att vi som beslutfattare inte kan ta hänsyn till konkurrensaspekten som en del lyfter i debatten. Lagen medger inte utrymme för det och för oss gäller det att följa lagen.

Med detta hoppas vi att Faluborna ska få den största nyttan av alla aktiviteter som skapas i Falun. Vårt uppdrag som politiker är att skapa förutsättningar för fler evenemang och etableringar av alla dess slag som bidrar till Faluns utveckling och till nytta för medborgarna.

Katarina Gustavsson kd,

Ordförande för myndighetsnämnden för bygg och miljö samt ordförande för funktionshinderrådet

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips
Annons