Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: SD missgynnar arbetarklassen

Allt fler som röstat på Socialdemokraterna väljer att stötta Sverigedemokraterna istället. Enligt forskare finns det ett samband mellan låg utbildning och att personen röstar på SD och många från arbetarklassen väljer att lägga sin röst på ett parti - som absolut inte gynnar dem.

SD är ensamma om att vilja avskaffa regionala skyddsombud och de är för en uppluckring av lagen om anställningsskydd. Detta är två otroligt viktiga saker för en person som tillhör arbetarklassen.

Sverigedemokraterna är dessutom det enda partiet som har röstat nej i riksdagen till skärpta åtgärder mot tidsbegränsade anställningar.

De vill också förstatliga a-kassan, vilket skulle försvaga facket.

Den som funderar på att gå från S till SD, bör komma ihåg att Sverigedemokraterna är ett av de partierna som missgynnar arbetarklassen absolut mest.

Och om du är kvinna - då missgynnas du ännu mer. SD är inte direkt kända för att driva en feministisk politik och än mindre när det kommer till ett jämlikt arbetsliv. De motsätter sig kvotering vilket skulle leda till att arbetslivet hade blivit mer jämställt.

Till dig som röstar på SD och tillhör arbetsklassen, jag vill att du frågar dig själv: Varför röstar jag på ett arbetsfientiligt parti? Hur gynnas jag av det som arbetare?

Förhoppningvis kanske du ändrar dig.

Erika Frank, ordförande i SSU Falun

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips