Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

insändare: Situationen inom sjukvården kan förbättras

Annons

När man läser insändare i DD undertecknat av Ulf Berg, förstår man att det nya regionrådet inget har lärt av föregångarnas mångåriga misslyckande inom sjukvården.

Kostnadsfokusering ger sällan lönsamhet på sikt och det är vida känt

Jag har själv varit verksamhetsansvarig inom energibolag i över 20 år och den verksamheten påminner om sjukvården i och med att den också är en 24/7-verksamhet. Sådan verksamhet fordrar att man utgår från relevanta kvalitets- och arbetsmiljökrav för att uppnå lönsamhet och kundens tillfredsställelse och leder då till en verklighetsbaserad budget.

Under de senaste tre åren har jag haft rätt många kontakter med sjukvården genom åldrig anhörig. Vid fråga anger personalen att vettiga arbetsscheman är avgörande för att åstadkomma en attraktiv arbetssituation. Sålunda kan situationen förbättras markant genom att verksamhetskunnigt utforma scheman, som tar hänsyn till jobb var fjärde helg, VAB, egna sjukdagar, semester, vidareutbildning, handledning till ny personal med mera - och budgetera för det. Då vill sjukvårdspersonal vara fast anställd hos Region Dalarna. Hyrpersonal liksom tidvis stängning av sjukvårdplatser och långa köer kan då undvikas.

Kostnadsfokusering ger sällan lönsamhet på sikt och det är vida känt.

Kommunmedlem

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips