Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ska vi betala skatt till privata bolags vinster?

Annons

Jakten på makt och pengar har gjort Sverige ojämlikt. Privata utförare av sjukvård, äldreomsorg, förskola och skola slukar skattepengar som skulle gått till kommunernas kärnverksamheter.

Sjukvården håller på att monteras ner, personalen inom vården skriker och försöker få politiker att förstå vad som händer. Samtidigt försöker landstingspolitikerna att få fler privata vårdgivare.

Inom äldreomsorgen försvinner vårdplatser på löpande band, de äldre ska vårdas hemma eller köpa sig en plats på ett privat boende. Bor man hemma så vårdas man av många olika och får inte någon djupare kontakt med någon av personalen. Detta skapar oro och ångest.

Vi ger våra barn hjärtan av sten då de aldrig kan knyta an till någon i personalen

Trots att små barn mår dåligt av för mycket kontakter så läggs små förskolor ner och stora med många avdelningar byggs. Personalen är då rörlig mellan avdelningarna och barnen träffar allt fler vuxna. Vi ger våra barn hjärtan av sten då de aldrig kan knyta an till någon i personalen för att få trygghet.

Fritidsgårdarna läggs ner för att lokalhyrorna är för dyra. Ungdomarna förlorar den kontakt som en vuxen innebär.

De barn som har det svårt i dagens skola får inte den hjälp de har rätt till, assistenter och speciallärare har kommunerna tagit bort de var för dyra. Vilken framtidstro ger det de barn som redan i grundskolan är utslagna? Det de med säkerhet vet är att vuxna inte är att lita på.

Ska vi betala skatt till privata bolags vinster?

ubbe

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips