Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skandal att flygplatsen kunde realiseras

Annons

Jaha då blev det som man befarat; "Förbifart Yttermalung" är lagt på is i väntan på finansiering, därför att den hamnat utanför Trafikverkets nationella plan för åren 2018-2029.

Nu säger man från Region Dalarna (Kent Söderlund) att när det fattades beslut om ny sträckning så steg kostnaderna från 200 till 350 miljoner. Regionen mäktar inte med de ökade kostnaderna, så förbifarten fördes över till den nationella planen 2017.

Då undrar jag, vägbygget förbi kommunens "fantastiska flygplats", som vad jag förstår Region Dalarna varit med och bekostat, det måste väl varit känt 2017, eller?

Hade inte flygplatsen byggts för våra skattepengar hade vi kanske snart haft Förbifart Yttermalung färdig

Jag anser att det är oerhört klantigt av politiker och tjänstemän på Region Dalarna att man inte såg till att hela projektet lyftes upp i den nationella planen långt tidigare. Men allt arbete har man lagt på Flygplats Sälen. I den har vi förresten lagt 250 miljoner av våra skattepengar plus Region Dalarnas "allmosor".

Det är en fullständig skandal hur flygplatsen kunde realiseras, vi har ju en fullt fungerande flygplats i Mora. Men vi får väl flyga, istället för att använda vägarna. Hade inte flygplatsen byggts för våra skattepengar hade vi kanske snart haft Förbifart Yttermalung färdig.

Man undrar också om den här flygplatsen kommer att generera så mycket skattepengar till kommunen. Nej, vinsterna går väl till hotellägare och andra näringsidkare. Hur många är skrivna i kommunen och betalar kommunalskatt här?

Jan Larsson, Yttermalung

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips