Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skatteverket hindrar domstolar att ta del av knallarnas överklaganden

Annons

En knalle som får ett beslut från Skatteverket att betala en kontrollavgift har rätt att överklaga beslutet till Förvaltningsrätten, men knallen skall sända överklagandet till Skatteverket.

När Skatteverket får överklaganden händer det anmärkningsvärda att en del överklaganden undanröjs i stället för att sändas till domstolen.

Rättssäkerheten kan ifrågasättas då Skatteverket kan ångra sig och undanröja sina egna beslut när det överklagas till förvaltningsrätten. Beslut tagna på tvivelaktiga grunder gör att den som inte behärskar den snåriga djungel av regler och tolkningar av lagen betalar utan att överklaga, att anlita en advokat kan blir dyrare än avgiften.

Skatteverket kan således uppge, citat ”det är sällan SKV förlorar i domstolen”, men har i skrivandets stund inte svarat på frågan hur många överklaganden som undanröjts sedan kassaregisterlagen började gälla för torg och marknadshandeln 01/01/2014.

Stig Wiklund

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips