Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skilj på politik och djurvälfärd!

Replik till Daniel Rolke, Djurrättsalliansen

Politiskt rävspel likt hästhandleri ligger bakom ett förbud mot pälsdjursuppfödning i Norge, som är tänkt att träda i kraft 2025. Tre norska regeringspartier som inte själva drivit frågan vek sig för det fjärde, det lilla socialliberala Venstre. Man kan gott säga att vårt grannlands regeringsbildning krävde att minkbonden offrades i det godtyckliga politiska schackspelet. Flera drag återstår dock.

Om vi tillåter att politiskt maktspel inskränker vår näringsfrihet för svenska minkbönder, vilka företagare drabbas nästa gång!?

Djurrättsorganisationer i Sverige försöker utnyttja det norska politiska sveket mot en välutvecklad och bärkraftig näring med gedigen tradition för att även misskreditera svenska minkbönder.

Låt oss ännu en gång slå fast att den svenska gårdsminkens djurvälfärd är mycket god. Vi har en ny djurskyddslag samt nya förordningar och föreskrifter som tillsammans med branschens eget program, Minkhälsan, säkerställer detta. Veterinärer, etologer och djurskyddsinspektörer besöker oss regelbundet. Deras protokoll och deras slutsatser är entydiga. Den svenska gårdsminken sköts och mår mycket bra.

Dessutom, om vi tillåter att politiskt maktspel inskränker vår näringsfrihet för svenska minkbönder, vilka företagare drabbas nästa gång!?

Jörgen Martinsson

VD, Svensk Mink

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips