Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skolans ansvariga måste ta sitt ansvar

Jag läser artikeln om fordonsprogrammet på Karlfeldtsgymnasiet och artikeln där eleverna berättar om det som händer där. Med bestörtning förstår jag att rektorerna som intervjuas helt enkelt inte förstår vad som händer och det som tydligen pågått en tid.

Att kommentera enskilda fall kanske ska undvikas, om de knyts till enskilda elever, men hur kan det svaret användas på de flesta frågor reportern ställer?

Ni måste dra fram lorten, tvätta byken och gå vidare, ta sexism och dålig ton på allvar

Skolan är för sjutton en stor angelägenhet som måste granskas, som måste utvecklas och tåla kritik. Elever som förmodligen inte fått hjälp med övningar, elever som utsatts för märkliga händelser och varit med om direkt anstötliga händelser måste skolan utreda med berörda. Kanske grejen är att vara med i verksamheten som rektor? Helt enkelt avsätta tid för detta?

Det är inget förtroendeingivande samtal som kommer fram i artikeln. Att fånga upp hur tonen låter mellan berörda i skolsituationen borde intressera ansvariga, istället för att fördöma media. Prata med eleverna själva och använd kompassen om vad som kan vara okej eller inte! Berättelserna rektorerna hör via reportern har troligen hänt, även om det är "få isolerade händelser" enligt rektorerna. När ansvariga tjänstemän har ett möte att passa, svarar svepande med ursäkter som förmildrar - blir jag misstänksam.

Håll fanan högt, låt mullret klinga av. Ni måste dra fram lorten, tvätta byken och gå vidare, ta sexism och dålig ton på allvar. Det är ert jobb, ansvariga på Karlfeldtsgymnasiet. 

Och det är vår skola!

Mormor

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips