Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skrämmande när SD-politiker förnekar klimathot

Sverigedemokraternas Sonny Pettersson, aktiv i både regionpolitiken och kommunpolitiken i Borlänge, säger att vi ska sluta lyssna på forskningen om att klimatet blir varmare på jorden. Samtidigt beskyller han dessa forskare för att vara mutade av regeringar och företag.

Det är bra att Borlängeborna får en klar bild om var de olika politiska partierna står i klimatfrågan

I detta läge kan man välja att skratta eller att gråta. Vi väljer dock ett tredje spår, att ta detta på allvar. Australien brinner, havsnivån stiger och isarna smälter. Jordens temperatur har stigit med 1,2 grader sedan förindustriell tid. Sverige har i närtid drabbats av vår tids allvarligaste bränder, som drabbat tusentals människor i vårt avlånga land.

I detta läge väljer SD att säga att klimathotet bara är en bluff. Det är skrämmande. Men det är bra att Borlängeborna får en klar bild om var de olika politiska partierna står i klimatfrågan.

Vi anser att klimathotet är en av vår tids största utmaningar. Borlänge ska vara en miljökommun i framkant, kommunens klimatpåverkan ska minska med sikte på de globala klimatmålen och energianvändningen ska minska. Därför dubblerar vi det miljöstrategiska arbetet i den politiska majoritetens förslag till budget inför 2020.

I Borlänge ligger Agenda 2030 till grund för alla kommunala beslut. Vi ska underlätta för Borlängeborna att minska sin klimatpåverkan. Det ska vara lätt att göra rätt.

De skyddslappar och ogrundade anklagelser Sverigedemokraterna kommer med är helt befängda. Vi blir glada över att lärarna i Mora vågar gå ut och säga ifrån då SD kommer med argument som är helt tagna ur luften.

I Borlänge kommer arbetet med att minska klimatpåverkan att fortsätta. Precis som i stort sett all forskning säger att vi måste göra!

Elina Brodén (MP) Miljönämndens ordförande, Borlänge

Tommy Leppänen (S) Miljönämndens Vice ordförande, Borlänge

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips