Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Slantarna finns - men inte till sjukvården

Annons

Flera sjukhus i landet kan tvingas säga upp anställda läkare och undersköterskor på grund av dålig ekonomi. I Stockholm har sjukhusen redan varslat läkare och undersköterskor om uppsägning, en åtgärd som kan komma att drabba flera sjukhus i landet.

Mitt i sjukvårdskrisen satsar sjukhus på en ny vårdmodell. Hundratals anställda läkare och undersköterskor behöver sägas upp för att rädda den dåliga ekonomin, detta i en tid då det faktiskt behövs flera anställda inom sjukvården.

I stället för att skjuta till pengar åt vården, väljer man att prioritera andra områden. Exempelvis förväntas det internationella biståndet för de kommande tre åren uppgå till 144,7 miljarder kronor. Satsning på höghastighetståg beräknas kosta drygt 250 miljarder kronor. Förmodligen blir slutnotan ännu högre, när stationsbyggnader och andra kostnader räknas in. Är dessa satsningar på nästan 400 miljarder viktigare än den svenska sjukvården?

Stig Wiklund

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips