Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sluta använd ättestupa i vården

För att hindra missbruk av beslut om palliativ vård, föreslår Folkkampanjen för sjukvården en ny lagstiftning om, att alla palliativa vårdbeslut skall vara överklagningsbara och EJ får verkställas annat än om förvaltningsdomstol bifaller läkarens ställningstagande med beslut med laga kraft.

Idag har äldre betydligt sämre människovärde

Patienten själv och närmast anhörig ska alltid ha rätt, att överklaga läkares beslut om palliativ vård, liksom även god man och förvaltare.

Tills dess att ändrad lagstiftning hunnit ske, bör Regionfullmäktige meddela både till sin vårdpersonal och till Riksdagen, att beslut om palliativ vård mot patientens och/eller närmast anhörigs vilja inte får förekomma!

Professor Yngve Gustavsson säger i DN att "Andelen gamla i respiratorvården är lägre än vanligt, trots att äldre drabbas värst av Covid-19, och trots att man talat om en överkapacitet.  Bara det tyder på att vi valt bort gamla människor, som kunde haft en chans att överleva!"

Professor Bo Rothstein menar, att en haverikommission måste tillsättas. Vårt sjukvårdsparti håller med, vi är helt emot att ättestupa används i vården. Som det ser ut nu, har vi svåra och farliga demokratiska problem i Sverige. Idag har äldre betydligt sämre människovärde.

Ken Swedenborg (ffs)

Partiordförande och Vidareutbildad undersköterska

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips