Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sluta med jakt för djuren och den biologiska mångfalden

Annons

Sitter i kvällningen vid sommarstugan och njuter av stillheten, fågelkvitter och den ljumma brisen. En stund senare tystnar fåglarna och jag sätter mig rak i stolen, ljudet från gevärseld alldeles i den lilla skog bredvid mig, bryter lugnet, djuren som mister sina liv inte för vår jakt på mat, utan för nöje.

Det är "laglig" jakt på någon djurart hela året om, så jag kan varken känna mig trygg i hemmet då jag inte vet vem som har ett laddat vapen alldeles i närheten av mitt hus, samt då jag är ute i skogen och plockar skräp måste vara försiktig så att jag inte blir tagen för ett djur som någon jägare vill döda.

Det pratas om enorma rubbningar i biologiska mångfalden, älgen som riskerar att rödlistad, polisnärvaro vid björnjakt och tömda vargrevir. Vi människor har alltid utrotat arter, men att vi håller på med den största massutrotningen av vilda djur genom tiderna, då är jakt inte viltvård utan viltvård, hur kan det vara tillåtet?

Vi har skapat denna obalans, men räddar vi verkligen dem genom att döda dem?

Naturvårdsverket sa nej till jakt på varg då antalet anses för lågt, Jägarförbundet protesterade, är det då förvaltning eller bara hat mot arten?

Hög tid att vi lämnar denna våldstradition bakom oss och värnar om djuren, låt naturen sköta detta själv än några skjutglada människor som avrättar vad helat som dyker upp i kikarsiktet och sedan poserar med offren i sociala media som vilken annan troféjakt som helst.

NEJ till jakt för djuren och den biologiska mångfalden.

Anette Ingelsson, djurrättsaktivist

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips