Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Socialdemokraterna står upp för arbetarna

På arbetarrörelsens dag, den 1 maj, skrev MUF i en debattartikel i en kvällstidning att de är de enda arbetarpartiet. Att hävda att Moderaterna är ett arbetarparti känns som ett hån mot arbetarrörelsen.

Att hävda att Moderaterna är ett arbetarparti känns som ett hån mot arbetarrörelsen

I debattartikeln stod att Moderata ungdomsförbundet, MUF, och Moderaterna vill avskaffa turordningsreglerna, vilket skulle ge arbetsgivare möjlighet att göra sig av med arbetstagare av skäl som åldersdiskriminering, politisk ståndpunkt eller något annat skäl som man inte ska bli avskedad av. LAS innebär inte att en arbetsgivare inte kan avskeda en person som missköter sitt jobb - utan är en viktig trygghet för arbetare.

I artikeln står också att MUF och Moderaterna vill ha ett bidragstak, trots att de själva år 2018 fick 145 miljoner i bidrag från det allmänna. 80 procent av deras intäkter är från skattebetalarna. Moderaterna och MUF kanske borde skaffa ett bidragstak för sitt egna parti, innan de går ut och anser att personer som inte klarar av att jobba på grund av utmattning, depression eller andra sjukdomar ska ha ett bidragstak.

Det är dags att Moderaterna också har ryggrad nog att säga vad de faktiskt är för ett parti, ett parti för de rika

MUF avslutar med att skriva att Socialdemokraterna inte längre är ett arbetarparti. Det stämmer inte, Socialdemokraterna har alltid varit och kommer för alltid förbli ett arbetarparti. Vi driver en politik för arbetare, en politik där undersköterskor, lärare och sjuksköterskor ska få bättre betalt och bättre arbetsvillkor. Vi driver också en politik för de som arbetat hela sitt liv och försöker avskaffa pensionärsskatten som de borgerliga en gång införde. Socialdemokraterna pratar klarspråk, de är ett parti för arbetare. Det är dags att Moderaterna också har ryggrad nog att säga vad de faktiskt är; ett parti för de rika.

Erika Frank

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips