Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Socialdemokratin bör överge följa-John-strategin och istället börja leda landet

Annons

Socialdemokratins kanske största misstag de senaste dryga fyra åren är missbedömningarna i migrationspolitiken, där Socialdemokraterna i tron att kunna slå tre flugor i en smäll, i själva verket har missat målet.

Socialdemokratin har anammat en i det närmaste xenofobiskt stram migrationspolitik i syfte att; dels öka efterfrågan på arbetskraft och därmed löneutrymmet, dels öka opinionsstödet genom signalpolitik, och slutligen för att framstå som ett statsbärande parti som gärna fattar svåra beslut, oavsett om de är väl underbyggda eller ej.

Vad socialdemokratin borde ha gjort är att upprätthålla Sveriges varumärke som en aktad välfärdsstat genom att föredömligt försvara asylrätten.

Vad socialdemokratin borde ha gjort är att upprätthålla Sveriges varumärke som en aktad välfärdsstat genom att föredömligt försvara asylrätten. En, ur de skyddsbehövandes perspektiv, behovsstyrd asyl- och arbetskraftsinvandring ökar efterfrågan på varor och tjänster vilket håller uppe efterfrågan på arbetskraft.

En mångkulturell befolkning med ursprung i många länder ökar förutsättningarna för framgångar för svensk export och handel på nya marknader och därmed en stärkt arbetsmarknad.

Ett gott anseende som en humanitär nation där jämlikhet och mänskliga fri- och rättigheter leder till välfärd kan återupprätta Sverige som en framstående välfärdsstat i många internationella sammanhang som ytterligare stärker svensk arbetsmarknad. Det finns inget enda hållbart argument varken mot asyl- eller arbetskraftsinvandring. Socialdemokratin bör överge följa-John-strategin och istället börja leda landet.

Mikael Werner

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips