Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sparkrav möts av slöseri inom Falu kommun

Falu kommun ska spara 55 miljoner. Lärare och annan vuxen personal måste sluta, vilket naturligtvis försämrar skolmiljön för våra barn. I kommunen finns skolpersonal som är så desperata att de går ut och demonstrerar mot besparingarna.

Samtidigt slängs fullt användbara möbler på återvinningen. Personal som frågar hur de ska gå tillväga för att få köpa möblerna, nekas köpa dem, därför att det inte finns rutiner för hur betalning från personal ska tas emot.

Det finns konstiga arbetssätt. Bland annat tvingas personal åka in till Falun för att hämta en tjänstebil som sedan används på hemorten. På kvällen måste bilen returneras.

Ett annat konstigt sätt att ”spara” är att dra in fria resor på elevernas busskort. Det måste vara en marginell merkostnad att utnyttja beläggningen bättre, på bussturer som ofta går med ett fåtal passagerare.

Förmodligen finns det många fler exempel i kommunen på olika former av slöseri.

Kanske finns det fler läsare som kan komma med fler exempel?

Stig Johansson

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips