Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Stoppa ditt ego och bli vego

För två år sedan åt jag djur för att jag tyckte att det var gott. Jag klädde mig i någon annans hud för att jag tyckte att det var snyggt. Jag gick och tittade på instängda djur för att jag tyckte det var roligt.

Det var endast mitt egos njutning som var i fokus. Jag hade ingen som helst tanke på att min livsstil bidrog till lidande och död. Jag såg inte det hemska, för att jag betalade någon annan att döda och stänga in djur.

LÄS OCKSÅ: Insändare: Använd vegetariska världsdagen som ett startskott till att minska på köttet

Nu har det gått exakt två år sedan jag såg dokumentärfilmen som förändrade min syn på icke-mänskliga djur. Speciesism the movie fick mig att ifrågasätta min omedvetna livsstil. Redan efter någon månad kunde jag med stolthet kalla mig vegan. En helt ny värld öppnade upp sig med helt nya möjligheter.

Numera äter jag något, inte någon. Jag klär mig i något, inte någon.Jag går på nöjen där underhållningen är grundad på samtycke, inte tvång.

Låt inte ditt ego styra dig – stoppa ditt ego och bli vego.

Daniella Hellgren, medlem i Djurens Rätt

LÄS OCKSÅ: Insändare: Jag känner mig lurad - och kan inte fortsätta äta djur

LÄS OCKSÅ: Visa medkänsla för djuren - sluta ät dem

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare